Grovboller

Idag har jeg bagt grovboller! De er virkelig dejlig sprøde! (Nogle gange så sprød at de siger knæk-ligesom Jan og Mette gerne vil have brød siger i “Den Store Bagedyst-)

Jeg bruger røremaskine til at lave dem. (Bare lige et godt tip)

20160521_162344

Her er opskriften på de sprøde Grovboller: (Cirka 15 stk)

Gærdej:

50 g gær (En hel pakke)

7 dl koldt vand

1 dl kærnemælk (*Kan også erstattes af både cremefraice eller yougurt)

800-900 g hvedemel

1 dl hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner

2 spsk flydende honning

15 g groft havsalt (Jeg bruger bare fint salt)

Rør gæren ud i koldt vand og kærnemælk*. Tilsæt lidt mel og dernæst frø, kerner, honning og salt. Rør det godt sammen. Kom resten af melet i dejen.

Dyp en spiseske i vand og afsæt 15 lige store klatter (Gerne fordelt på 2 bageplader) Pensl overfladen med lidt vand. Bag bollerne i ovnen ved 230 grader midt i ovnen. De skal have cirka 20 minutter.

TIP: Få et ekstra godt resultat skal du pensle bollerne 5.minut med lidt vand-Det er det der giver den lækre sprøde skorpe!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *