Ferie i South Dakota

En uge i South Dakota

Vores ferie i South Dakota startede den 26 juli, kvart over 5 om morgenen. Vi havde bestemt os for at køre tidligt, så vi kunne nå at se noget samme dag.

Det første, vi så, var Elk Horn. Elk Horn er en dansk-amerikansk by ligesom Solvang. Først kiggede vi på en mølle, som kom fra Nørre Snede. Inde i deres souvenirbutik havde Jeppe regnet med at købe hele remoulade lageret med hjem. Men det viste sig, at en tube remoulade kostede cirka 70 kroner. Så vi kørte videre ned til et museum uden nogle remoulader med os. Ikke fordi jeg var specielt skuffet, da jeg ikke er så vild med remoulade:-).

(Mor og far står foran møllen fra Nørre Snede)

Da vi var kommet ned på museet, spurgte vi en medarbejder, om der var nogle, der kunne snakke dansk. Hun svarede, at der kom en dansker i næste uge, og fortalte os lidt om, hvor mange der havde dansk baggrund osv..
Da vi havde snakket færdig med hende, gik vi rundt for at se museet. Da vi kom ned i kælderen opdagede vi, at der gik en dansker rundt i kælderen. Vi snakkede lidt med ham om Elk Horn, og bagefter så vi museet færdigt.

(Noget undrer mig meget, hvorfor har medarbejderen ikke fortalt, at de har en dansker til at rende rundt nede i deres kælder og først siger, at der kommer en i næste uge??)

Bagefter Elk Horn kørte vi ud til endnu en dansk by Kimballton, som lå cirka 3 km væk fra Elk Horn. De havde bygget et lille springvand til ære for “Den Lille Havfrue” og rundt om den, var der nogle af Hc. Andersens eventyr som skulpturer.

Da vi var, på vej hen til vores hotel, kom vi tilfældigvis forbi en by ved navn Viborg. Det synes vi var sjovt, så derfor kørte vi derind og så i deres lokale købmand, at de solgte medister pølse. De havde lige haft en speciel fest “Danish Days”, som var der en gang om året.

Bagefter kørte vi hen til vores hotel og sov der.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *