3. dag af ferien

Mount Rusmore og Crazy Horse

Igen igen stod vi tidligt op, så vi kunne nå at se alt det, vi ville. Også fordi der nok ikke ville være så mange turister så tidligt om morgenen.

Mount Rusmore er bygget af Gotzon Borglum som havde danske forældre. Først fik han ideen om at bygge noget ind i en klippe, han ville helst have bygget skuespillere og kendte cowboys, men det fik han ikke lov til af staten. Så valgte han at hugge præsidenterne: George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt og Abraham Lincoln ind i klippen.
Jeg har fundet lidt information om den og hele projektet kostede: 989.992,32 dollars.

Vi hørte et foredrag om, hvordan og hvem der skabte Mount Rusmore, og fortælleren sagde, at der ikke døde nogle under byggelsen af Mount Rusmore.

Vi fandt ud af, at man kunne gå en tur, så man kom meget tæt på præsidenterne. Det var rigtigt sjovt at se dem i virkeligheden og ikke bare på film og billeder.

Da vi havde set Mount Rusmore, kørte vi videre til Crazy Horse. Crazy Horse er næsten en kopi af Mount Rushmore men alligevel ikke. Indianerne (Dem som har lavet Crazy Horse) vil ikke have hjælp af staten, så det tager dem flere år at bygge den færdig. Men når den endelig er færdig, bliver det vanvittig stort!! Ham som fik ideen hed Korczak Ziolkowski og begyndte også selv at bygge på det. Da han døde overtog hans 10 børn det.

Inden vi skulle til hotellet, kørte vi et smut forbi et flot vandfald. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *